Wat is bridge eigenlijk ?

Bridge is niet alleen een kaartspel, maar ook een denksport EN een ploegsport, want je speelt het met een (vaste) partner (tegen andere koppels) Bridgen is ook een sociaal gebeuren: op dezelfde wedstrijd speel je niet tegen 2, maar tegen 14 verschillende tegenstanders, daarom is bridge ook een sociaal gebeuren.
Het is het meest boeiende kaartspel: samen met je bridgepartner tracht je de tegenpartij te overtreffen met behulp van goed denkwerk en de juiste speeltechniek.
Dit alles kan je aanleren in onze bridgecursus voor beginners, de opstap naar een boeiende en passionele hobby.

Waarom zou je bridgen ? - Een getuigenis

Raf Bahbout is een enthousiaste bridger uit de Antwerpse regio: hij werd geïnterviewd door de plaatselijke televisieomroep: luister naar wat Raf vertelt over zijn fantastische hobby !
Om het interview ( +/ 2 minuten) te bekijken en te beluisteren, activeer de knop op het scherm

Bridgen, is dat moeilijk ?

Bridgen betekent: uitzoeken hoeveel slagen je maximaal zou kunnen halen (= het contract) en dan proberen om dat contract te realiseren; elk spel bestaat dus uit 2 fases, de biedfase en de speelfase.
Het paar met de hoogste bieding (= contract) probeert om dat contract te maken, de tegenstanders proberen om dat te verhinderen. Er wordt wel eens beweerd dat bridgen ‘moeilijk “ is, dat is niet waar.

Wel is het zo dat er in de biedfase gebruik wordt gemaakt van een aantal “afspraken”: die afspraken vormen samen een “biedsysteem”, het is aangewezen om een aantal lessen te volgen waarbij dat biedsysteem uitgelegd en (vooral) geoefend wordt. Dat systeem is echter niet moeilijk om aan te leren, wij zorgen daar voor !

Leren bridgen in Lier en omgeving ?

Wil je leren bridgen, dat kan makkelijk !
Elk jaar organiseren wij voor Lier en omgeving een gratis kennismakingsavond waarbij het bridgen kort wordt uitgelegd: die avond is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Als je op basis van die info beslist om een bridge-initiatie te volgen, dan kan je inschrijven voor een lessenreeks.
Wil je (volledig vrijblijvend) geïnformeerd worden over de datum van de volgende kennismakingsavond, klik dan op de info knop.