* Bridge initiaties: een noodzaak

In deze periode (oktober 2023) is er een nieuwe lessenreeks gestart voor beginnende bridgers: het initiatief komt van BridgeClub Lier, de lesgever is Willy VW (van bridgeclub 7bergen): beide clubs erkennen de noodzaak (en interesse) voor “kruisbestuiving”, i.e. alle clubs hebben er belang bij dat er zo veel mogelijk bridgers zijn in Lier en omgeving, vandaar de goede samenwerking.

Alle clubs worden gekenmerkt door een relatief hoge leeftijd van hun leden: op zichzelf is dat geen probleem, wel moet men aanvaarden dat de leeftijd dikwijls de oorzaak is waarom mensen op den duur moeten wegblijven van de clubdrives: ze kunnen/willen niet meer rijden met de auto, ze kunnen niet meer goed sturen als het donker is, ze worden ziek of immobiel, …, kortom het eindigt met bridgen op hun club(s) …

De enige manier om dit op te vangen is het zoeken van nieuwe leden, dus “les geven” is een “must” voor elke club;
anderzijds, iedereen weet dat het verenigingsleven vandaag wat minder b(l)oeit in vergelijking met enkele jaren geleden, de ‘corona perikelen’ hebben dat waarschijnlijk versterkt: dat ‘zoeken’ is dus niet evident …

Aan kandidaat bridgers initiatie lessen geven is dus het motto, die kandidaten vinden is andere koek …
Daarom een warme oproep aan iedereen: als je (mogelijk geïnteresseerden kent in je omgeving, geef dan hun naam (en e-mail adres) door, wij gaan ze persoonlijk uitnodigen voor de eerstvolgende lessenreeks die voor lier en omgeving wordt georganiseerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *